Translate

dimecres, 23 d’abril del 1986

Carta a l'inquisidor Salvador Cardús Ros

  M'has insultat a mi i a uns quants que amb molt d'esforç i contra molts interessos, lluitem per a que no ens prenguin la nostra llibertat. Si Salvador, amb el teu nom potser creus que defenses a tothom però t'ho tens  força cregut si no ets capaç de veure la llibertat que pretens prendre’ns al anomenar-nos "talibans" o "fantasmes" o "irracionals", quan ets tu l'inquisidor que amb la teva fe en el que diguin les empreses no permets aplicar el simple sentit de precaució. Quan afirmes que "no hi ha risc" pel fet de posar una antena de telefonia al costat d'un col·legi, en què et bases? Has fet estudis a llarg termini? n'has llegit i entès algun dels que si afirmen que seria millor evitar-ho? Jo si que ho he fet doncs com tu vaig estudiar a la UAB, però en una carrera que em permet llegir i entendre'ls i poder fer-ne afirmacions al respecte. Quan vulguis i puguis demostra la innocuïtat de les radiacions de microones, i s'acaba el debat. Ningú ho ha fet i hi ha més que sobrats indicis del contrari que pots trobar en aquest blog, en la web de PECCEM i molts altres llocs. "Peer reviewed" que per si no ho entens, implica que s'han revisat per experts i s'han publicat en revistes científiques.
   Si creus que davant aquets indicis és incorrecte que la gent pregunti, s'informi, i un cop ho fa intenti evitar allò totalment innecessari i potencialment perjudicial, em pots dir a qui vols salvar? al cura? a l'empresa? està clar que als que ens preocupem per la salut no.

   Em costa poc imaginar-te usant els teus arguments de la banda dels fumadors quan encara no s’havia demostrat o acceptat que el tabac provoca càncer. Doncs, per si se t'ha oblidat, no és d'un dia per l'altre. Passen molts anys fins que els indicis s'acumulen, per això hi ha el PRINCIPI DE PRECAUCIÓ, que per algun motiu et molesta tant. Així que suposo que seguint el teu mateix raonament, quan tothom fumava arreu, i uns pocs ens queixàvem ens titllaries d'exagerats o talibans que volíem prohibir la "llibertat" de fumar.

  Ara veig que ets d'aquella mena que no entenen el significat de la llibertat, més enllà de quan els beneficia a ells. Deus tenir wifi a casa, i no et deus molestar a apagar-lo quan no l'uses, sense importar-te el més mínim que al teu veí li pugui estar provocant mal de caps insuportables o pitjors conseqüències. Com que a tu no t'afecta, que es foti. Digue'm com ho faries per tenir la llibertat de no tenir wifi? Que vols que faci algú que s'ha comprat un pis i al cap d'un temps li passa pel dormitori tota l'autopista d'informació d'una gran ciutat en forma de radiacions. Que calli? Legalment no hi pot fer res, l’únic que podem fer és queixar-nos, i per això hem de rebre els teus insults?

   No tenim cap inconvenient en que tinguis wifi o 4G, però queda-te’l per tu. Si vols posar antenes, a casa teva, i que no emetin radiacions al col·legi ni a casa meva. Això és defensar la meva llibertat, ho entens? Hi ha alternatives, moltes, per a poder-ho fer sense irradiar persones i si s'usen, no crec que ningú s'hi oposi, doncs molt al contrari del que penses, som molt més racionals que tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada