Translate

dimarts, 14 de maig del 1974

Breu apunt catalític

   Existeixen alternatives a les nefastes, radioactives i tòxiques antigues llanternes de càmping gas, (però que durant molt temps van il·luminar tots els carrers de grans ciutats).  

  Ja sigui utilitzant el mateix sistema de mantilles però que no usen Tori, per tant les cendres resultants només són tòxiques però no radioactives. O fent servir això https://www.youtube.com/watch?v=rn_Fs2N97tg (Soto SOD-250). Sí, és més car al principi ja que utilitza platí com a catalitzador, però a la llarga estalvies. Potser tampoc fa tanta llum com les altres, però en fa prou per el que es pot necessitar una nit de càmping.
   I és que el platí es fa servir des de fa molt com a catalitzador, avui l'ensenyen així a la universitat https://www.youtube.com/watch?v=A2VpA_301rg , fa temps la gent l'usava tranquil·lament per encendre el cigarro https://www.youtube.com/watch?v=7cUZEjOvkMI

   Avui dia ja s'han trobat molt millors catalitzadors, o al menys molt més barats, com els compostos de cobalt http://www.youtube.com/watch?v=ne8SzaWpgv0 o certs polímers, i ens permeten produir electricitat des de l'hidrogen, metà, alcohols, o a la inversa, fabricar alcohols partint d'hidrogen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada